Međunarodna grupa

"Insane Insan" u Sarajevu predstavlja debitantski album

Objavljeno: 10.05.2019. u 12:53 Autor: D. Z.

Grupu  čine muzičari iz Turske, Njemačke, Francuske i BiH

Prvi solistički koncert grupe "Insane Insan", grupe koju čine muzičari iz Turske, Njemačke, Francuske i BiH, bit će održan u ponedjeljak, 13. maja, u sarajevskom SARTR-u.

Nastup organiziraju u kooperaciji Jazz Fest-a Sarajevo i Sarajevski Ratni Teatar u okviru koncertne sezone "Grlom u Jagode", i ova međunarodna grupe predstavit će svoj debitantski album "Insanax" koji se na tržištu nalazi od februara.  "Insane Insan" čine: Nina Gerin, Tayfun Kesgin, Thomas Crauk, Enes Zlatar Bure, Dušan Vranić Duco, Dragan Rokvić, Mladen Tvrtković i Amar Češljar.

Koncert će pored osam članova u bendu biti obogaćen sa gostovanjima umetnika iz muzičkog i plesnog sveta. Ovaj put grupi u SARTR-u će se pridružiti balerine iz udruženja" Bellarte" Selma Štrbo i Nadža Pušilo, a imat će još nekoliko iznenađenja za publiku. 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije