Hapšenje u Sarajevu

Inspektor Odjela za droge FUP-a uhapšen zbog saradnje s kriminalcima

Objavljeno: 21.05.2019. u 16:06

Sumnjiči se da je odavao informacije iz pojedinih istraga, tačnije, dojavljivao osumnjičenima da su predmet rada FUP-a zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga

Po nalogu Tužilaštva kantona Sarajevo, pripadnici Federalne uprave policije (FUP) uhapsili su E. Z. (39),  inspektora FUP-a, zbog krivičnih djela primanje dara ili drugih oblika koristi i odavanje službene tajne.

Kako je potvrđeno iz Tužilaštva KS, uhapšeni je inspektor u odjelu za droge Federalne uprave policije.

- Sumnjiči se da je u proteklom periodu odavao informacije iz pojedinih istraga, tačnije, dojavljivao osumnjičenima da su predmet rada FUP-a zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Otkrivao je i posebne istražne radnje za šta je tražio i uzimao novac - kazala je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS.

Iz Federalne uprave policije je saopćeno da su u sklopu današnjih aktivnosti, a po naredbi Općinskog suda u Sarajevu, izvršeni su pretresi vozila i stana koji koristi osumnjičeni policijski službenik, nakon čega je on priveden u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade.

- Osumnjičeni će  se u zakonskom roku predati uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo - saopćeno je iz FUP-a.

 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije