open-navfaktor-logo
search
FUZIP
Inspektori od jutra na pumpama zbog nezakonitog povećanje cijena zaliha goriva, izrekli kazne
Federalni inspektori od ranog jutra kontroliraju benzinske pumpe, odnosno formiranje cijena i marži, nakon što su dobili informaciju da neki od trgovaca naftnim derivatima nezakonito povećavaju cijene zaliha goriva.
05.03.2022. u 14:17
get url
text
Inspektori na benzinskim pumpama

Kako je saopćeno iz Federalne uprave za inspekcijske poslove (FUZIP), na osnovu ovakve informacije sinoć je direktor FUZIP-a Anis Ajdinović naložio vanredne pojačane inspekcijske nadzore tokom vikenda, koji su započeli jutros.

- Svi trgovci tečnim naftnim derivatima koje federalni inspektori zateknu u prekršaju, bit će najoštrije sankcionirani - upozorili su iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Utvrđene su i nepravilnosti.

Iz inspekcije su saopćili trenutno dostupne podatke, navodeći da će osim izrečenih novčanih kazni prema onima koje su zatekli u prekršaju, kod jednog trgovci biti stavljeno van prometa 13.000 litara dizela zbog utvrđenih nepravilnosti.

- Upozoravamo sve privredne subjekte da će FUZIP iskoristiti sve zakonske mehanizme, uključujući i zabranu rada, da spriječi zloupotrebu trenutnog stanja s ciljem sticanja ekstra profita na štetu građana FBiH. Zaštita potrošačkih prava građana je apsolutni prioritet našeg djelovanja i poduzećemo sve da zaštitimo njihove ekonomske interese i održimo stabilnost tržišta - izavio je Ajdinović.

Iz inspekcije au zamolili građane da im prijave slučajeve nerazumnog povećanja cijena, i to na telefon 033 22 66 44 (otvoren 24 sata), e-mail: [email protected], ili poštom na adresu Fehima ef. Čurčića broj 6, Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.