open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo RS-a
Inspektori Porezne uprave RS-a optuženi za primanje mita
Okružni sud u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu protiv inspektora Porezne uprave RS-a, Područni centar Prijedor, Nemanje Barovića  i Mihajla Ristića zbog krivičnog djela primanje mita i trgovina uticajem i Marinka Bilbije zbog krivičnog djela davanje mita.
06.08.2020. u 13:00
get url
text

Optužnicu je podiglo Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala RS-a.

Optužnica Nemanju Barovića tereti da je sam kao službeno lice, u toku 2018. i 2019. godine vršeći kontrolu obračuna i plaćanja poreskih obaveza kod obveznika dva puta zahtijevao i primio novac i to jednom od 5.000 KM, a drugi put od 5.000 evra i 250 KM da ne izvrši službene radnje, te da je jednom zahtijevao i primio nagradu u visini od 500 KM da "korištenjem svog službenog položaja posreduje da se izvrši neka službena radnja".

- Optužen je da na taj način počinio krivična djela primanje mita i trgovina uticajem - potvrđeno je u Tužilaštvu RS.

Optužnica takođe Barovića  i Mihajla Ristića tereti da su zajedno 12. jula 2020. godine primili poklon, odnosno 200 KM da u okviru svog službenog ovlašćenja ne izvrše radnju koju mi morali izvršiti, a Marinka Bilbiju da je službenim licima „ponudio i učinio poklon da u okviru svojih ovlašćenja ne izvrše službenu radnju".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.