open-navfaktor-logo
search
UIOBiH
Inspektori u Tuzli oduzeli cigarete i duhan vrijednosti 58.000 KM
Inspektori Uprave za indirektno oporezivanje u dvije odvojene akcije oduzeli su cigarete i rezani duhan u vrijednosti od 58.000 KM, saopćeno je iz UIOBiH.
03.02.2020. u 11:03
get url
text

- Ovlašteni službenici UIO iz grupa za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja, RC Tuzla, na osnovu ranijih operativnih saznanja službenika Grupe za sprečavanje i prekršaja RC Tuzla i Grupe za obavještavanje, kod pet osoba su pronašli veću količinu cigareta i rezanog duhana koji nije bio obilježen na propisan način akciznim markicama koje izdaje Uprava za indirektno oporezivanje, niti je postojala dokumentacija o porijeklu robe. Radilo se o 3.511 paklica cigareta, 117 kilograma sitno rezanog duhana i 510 paklica ručno motanih cigareta - navodi se u saopćenju.

U drugoj odvojenoj akciji na području koje pokriva RC Tuzla, službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja kod jedne osobe pronašli su i oduzeli veću količinu robe stranog porijekla različitih robnih marki za koju nije posjedovala odgovarajuću dokumentaciju za porijeklo robe.

- Protiv osobe kod kojih je pronađena i oduzeta navedena akcizna roba podnijet će se izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Tužilaštvu BiH zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda - naveli su iz UIOBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.