Institut Yunus Emre započinje s novim ciklusima kurseva

Objavljeno: 13.09.17 u 13:56

Institut Yunus Emre Mostar započinje s novim ciklusima besplatnih kurseva za rukotvorine te certificiranih kurseva turskog jezika.

Sa jednog od prethodnih kurseva kaligrafije
Sa jednog od prethodnih kurseva kaligrafije

 

Novi ciklus kurseva za rukotvorine, koje Institut organizira zajedno s Centrom za edukacijske kurseve i umjetnost KAYMEK, polaznicima nudi kurs ebru umjetnosti, pečvorka, keranja i kaligrafije.

Kursevi će se održavati dva do tri puta sedmično u zgradi Instituta (stara zgrada Karađoz-begove medrese) i u prostorijama KAYMEK-a (dvorište Koski-Mehmed pašine džamije). 

Prijave na kurseve vrše se u Institutu gdje je, uz ličnu kartu, potrebno popuniti aplikaciju.

Što se tiče novog ciklusa certificiranih kurseva turskog jezika, svi zainteresirani se mogu prijaviti svakim radnim danom od 10 do 17 sati u prostorijama Instituta.

Za one koji imaju predznanje turskog jezika od 25. do 27. septembra organizirat će se ispit za određivanje stepena znanja.

Iz Instituta napominju da učenici osnovnih i srednjih škola, studenti Odsjeka za turski jezik i književnost i polaznici KAYMEK kurseva imaju pravo na popust od 50 posto, dok svi studenti Univerziteta u Mostaru imaju pravo na popust od 25 posto.

Kursevi turskog jezika traju tri mjeseca, s ukupno 72 sata. Cijena kursa (bez popusta) je 100 maraka, a knjige 20 maraka, saopćeno je iz Instituta Yunus Emre.