open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Intenzivni radovi na uređenju izolatorija na Građevinskom fakultetu
Nakon što je Štab civilne zaštite Kantona Sarajevo na jučerašnjoj vanrednoj sjednici donio naredbu Građevinskom fakultetu u Sarajevu, koji se nalazi neposredno uz objekte KCUS-a, da privremeno ustupi jedno krilo zgrade Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu za potrebe eventualnog zbrinjavanja pacijenata zaraženih koronavirusom, jutros je započelo uređenje i opremanje ovog prostora.
23.03.2020. u 11:51
get url
text

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić sa saradnicima obišao je danas lokalitet budućeg izolatorija sa direktoricom Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) prof. dr. Sebijom Izetbegović.

Općina Centar je odmah angažovala građevinsku firmu Bosman koja već izvodi radove na izgradnji pristupnog puta, a osigurala je i trijažni šator za potrebe novog izolatorija.

- Prošle sedmice KCUS-u smo prebacili sredstva za nabavku respiratora, a u toku je i nabavka termalnih kamera. Do kraja sedmice Općina će nabaviti i medicinsko vozilo za potrebe Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Moramo zajedno učiniti sve što je u našoj moći da spriječimo širenje virusa i ublažimo posljedice - istakao je Ajnadžić, saopćeno je iz Press službe Općine Centar.

{$galerijaFotografija}

Izolatorij na Građevinskom fakultetu u Sarajevu, 23.03.2020.
1 od 12
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.