open-navfaktor-logo
search
Odigrani revanši
Inter i Manchester City putnici u četvrtfinale, Haaland ispisao historiju Lige prvaka
Večeras smo dobili nove četvrtfinaliste Lige prvaka.
14.03.2023. u 22:52
get url
text

Fudbaleri Intera odigrali su 0:0 protiv Porta, ali zahvaljujući minimalnoj pobjedi u prvom susretu prošli su u četvrtfinale.

Bh. reprezentativac Edin Džeko u 69. minuti dobio je žuti karton, a minut kasnije napustio je teren kada je umjesto njega u igru ušao Lukaku.

Fudbaleri Porta su u finišu meča imali nekoliko sjajnih prilika da izbore produžetke, ali su u sudijskoj nadoknadi pogodili stativu i prečku.

Manchester City je na krilima sjajnog Erlinga Haalanda koji je postigao pet golova savladao RB Leipzig sa 7:0 te sa ukupnih 8:1 prošao u narednu fazu takmičenja.

Sjajni Norvežanin je pogađao u 22, 24, 47, 54. i 57. minuti, a u listu strijelaca se upisali još i Gundogan u 49. minuti te De Bruyne u 92. minuti.

Haaland je ispisao historiju i postao najmlađi fudbaler koji je postigao pet golova na jednoj utakmici Lige prvaka. Napadač Cityja postao je igrač koji je postigao najbržih pet golova u Ligi prvaka, a za to mu je bilo potrebno 36 minuta.

Nevjerovatni Norvežanin je postao i najmlađi fudbaler koji je postigao 30 golova u historiji Lige prvaka i postao je igrač koji je najbrže postigao 30 golova u Ligi prvaka, a za to mu je bilo potrebno samo 25 utakmica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.