open-navfaktor-logo
search
Završnica
Inter i Manchester United novi četvrtfinalisti Evropske lige
Inter i Manchester United novi su četvrtfinalisti Evropske lige, UEFA-inog klupskog takmičenja koje je nastavljeno poslije pet mjeseci pauze.
05.08.2020. u 22:54
get url
text

Inter je večeras na Veltins Areni u Gelsenkirchenu bio bolji od Getafea rezultatom 2:0. Golove za Tim Antonija Contea postigli su Lukaku u 33. i Eriksen u 83. minuti. Getafe je svoju najbolju šansu promašio u 75. minuti kada je mogao do poravnanja sa bijele tačke, ali Molina nije uspio pogoditi.

Inter i Getafe igrali su jedan susret osmine finala, dok su Manchester United i LASK odigrali revanš, a dalje je prošao engleski predstavnik poslije pobjede rezultatom 2:1. Doduše, pred Unitedom nije bio težak zadatak, jer je u prvoj utakmici odigranoj u Austriji slavio sa 5:0.

Nešto ranije su plasman među osam najboljih izborili Kopenhagen i Shakhtar. Upravo će Kopenhagen bitku sa polufinale voditi sa Manchester Unitedom.

Parovi četvrtfinala

Shakhtar Donetsk - Eintracht/Basel
Manchester United - Kopenhagen
Inter - Glasgow Rangers/Bayer Leverkusen
Olympiacos/Wolves - Sevilla/Roma

VEZANI TEKST - Višćin Bašakšehir pregažen u Danskoj, Kopenhagen ide na megdan Manchester Unitedu

Sutra revanš-mečeve osmine finala igraju Leverkusen-Rangers (3:1), Basel - Eintracht (3:0) i Woles - Olympiacos (1:1), a prvi i odlučujući duel u Njemačkoj igrat će Sevilla i Roma.

Podsjetimo da će se od četvrtfinala, sve utakmice Evropske lige igrati u Njemačkoj, domaćini će biti Köln, Düsseldorf, Gelsenkirchen i Duisburg, a finalni je dvoboj u Kölnu. Četvrtfinalni su okršaji na rasporedu 10. i 11. augusta, polufinalni 16. i 17. augusta, dok je finale 21. augusta. U svakom se spomenutom dijelu takmičenja igra po jedna utakmica.

Svi mečevi Evropske lige igraju se pred praznim tribinama, a utakmice počinju minutom šutnje u čast žrtava pandemije koronavirusa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.