open-navfaktor-logo
search
Bolji od Verone
Inter preokretom do druge pobjede, Džeko dao važan doprinos
Fudbaleri Inter stigli su do druge ovosezonske pobjede u Serie A nakon što su poslije preokreta slavili u gostima kod Verone sa 3:1.
27.08.2021. u 22:39
get url
text

Domaći sastav poveo je u 15. minuti pogotkom Ilića, da bi aktuelni prvaci Italije u nastavku utakmice uspjeli kreirati totalni preokret.

Važnu ulogu u tom preokretu odigrao je i kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko. Kod izjedačujućeg gola Inter, kojeg je na samom startu drugog poluvremena postigao Lautaro Martinez, Dijamant je za sebe "vezao" dvojicu protivničkih fudbalera, a uz to je i dobro skočio. Lopta je nakon duela iskusnog bh. napadača sa odbranom domaćeg tima stigla do Argentinca koji je pogodio za 1:1.

Do totalnog preokreta Nerazzurri su stigli zahvaljujući pogotku Joaqiuna Corree, fudbaleru koji je jučer predstavljen kao novi igrač Intera. Tu nije bio kraj sjajnog debi za Correu koji je u sudijskoj nadoknadi drugim golom večeras postavio konačnih 3:1 i potvrdio da će biti ozbiljna konkurencija Martinezu i Džeki, ali i pojačanje za Inter.

Tim iz Milana tako je stigao do druge pobjede u kojoj je Džeko dao važan doprinos, a u 87. minuti zamijenio ga je Sensi.

Ranije danas Udinese je s 3:0 savladao Veneziju.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.