open-navfaktor-logo
search
Saga se nastavlja
Inter promijenio planove: Džekin transfer na čekanju?
Najnovije informacije Corriere dello Sporta govore kako će Inter tek u finišu prelaznog roka realizovati transfer kapitena Zmajeva
18.07.2019. u 12:07
get url
text

Iz dana u dan, ili možda bolje rečeno iz sata u sat, mijenja se situacija oko transfera Edina Džeke iz Rome u Inter. I dok je većina italijanskih medija prenijela vijest da je kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine dogovorio svoje uvjete sa klubom iz Milana, neki prilično uticajni mediji tvrdili su kako će Dijamant početkom ove sedmice biti predstavljen na Giuseppe Meazzi.

Sedmica polako ulazi u svoj finiš, a Džeku u dresu Nerazzurra još nismo vidjeli, osim na fotomontažama.

Najnovije informacije Corriere dello Sporta govore kako će Inter tek u finišu prelaznog roka realizovati transfer Edina Džeke.

Navodno je glavnim problem u svemu Džekin nasljednik u rimskom klubu, a to bi trebao biti Gonzalo Higuain. Prvi kontakt između iskusnog argentinskog napadača i novog trenera Rome je ostvaren, ali posao tek treba da se dogovori i realizuje.

Higuainov brat Nicolas navodno je već započeo pregovore s Paraticijem, a čini se kako je samo pitanje vremena kada će biti postignut dogovor.

Džekin transfer ovisi o još jednom Argentincu, naravno riječ je o Mauru Icardiju i njegovom odlasku iz Intera, koji se također očekuje u narednim danima.

Corriere dello Sport za ova tri transfera konstatuje da će biti gotovi prije ili kasnije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.