Matematika

Inter pronašao način kako će Romi platiti 20 miliona eura za Džeku

Objavljeno: 03.06.2019. u 09:35

Kako piše Gazzetta dello Sport, milanski gigant spremio je ponudu koju će i Rimljani prihvatiti

Edin Džeko i Nicolo Zaniolo

Edin Džeko, kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, broji posljednje dana i sate u Romi. Nova destinacija našeg golgetera bit će Inter, a ostalo je još samo da klubovi dogovore obeštećenje jer je Džeko svoje uvjete dogovorio.

Kako piše Gazzetta dello Sport, milanski gigant spremio je ponudu koju će i Rimljani prihvatiti.

Roma je insistirala da vrijednost transfera iznosi 20 miliona eura, a prema navodima Gazzette, Inter će za Džeku izdvojiti 13 miliona eura, te će u posao uključiti i još jednog mladog igrača i tako doći do dobitne kombinacije.

U rimskom klubu se nadaju da bi mladi fudbaler koji će stići iz Milana mogao biti novi Nicolo Zaniolo, koji je u Rim stigao prošle godine u sklopu transfera Radje Nainggolana, a sada je već A reprezentativac Italije.

Dijamant bi sa Interom trebao potpisati trogodišnji ugovor koji će mu garantovati zaradu od četiri miliona eura po sezoni.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije