open-navfaktor-logo
search
21. izdanje
Internacionalni judo turnir BiH and Nippon Open okupio 48 klubova
Ženski judo klub Sarajevo i Džudo savez Federacije BiH organizovali su 21. internacionalno takmičenje "BiH and NIPPON" na kojem je učestvovalo 48 klubova u četiri starosne kategorije, U13, U16, U18 i U21.
30.10.2021. u 20:47
get url
text

Na samom početku takmičenja promovisani su bh. arbitri koji su položili za internacionalne i kontinentalne sudije.

Siniša Đukić položio je ispit za internacionalnog sudiju (A licenca), dok su za kontinentalnog sudiju (B licenca) ispit položili Selma Sejdinović, Dane Pepić, Admir Vražalica i Mladen Vuković.

Prisutnima se obratio predsjednik Džudo saveza BiH Branislav Crnogorac koji je istakao zadovoljstvo dugogodišnju podršku ambasade Japana savezu, ali i saradnju dvije države.

Ambasador Japana, njegova ekscelencija Makoto Ito rekao je kako riječ "džudo" potiče od dva japanska znaka Ju i Do, što bi se moglo prevesti kao "nježni put". Istakao je i kako je Džudo savez na ispravnom putu što se vidi i po rezultatima rada.

Pored osvajača medalja u svojim težinskim i uzrasnim kategorijama, najbolje rezultate u kategoriji do 13 godina ostvarili su Ana Smiljić iz kluba Mladost Kotor Varoš u ženskoj kategoriji, i Kristijan Đurđević iz kluba Zvijezda Banja Luka u muškoj kategoriji. Do 16 godina u ženskoj kategoriji najuspješnija je bila Helena Lukač iz kluba Zvijezda Banja Luka, dok je u muškoj kategoriji najbolji bio Dimitrije Savić iz kluba Romanija Pale.

Džejla Kožljak iz kluba Vogošća ostvarila je najbolji rezultat u kategoriji do 18 godina, dok je u istoj kategoriji kod muškaraca najuspješniji bio Petar Škrba iz kluba Randori.

U uzrasnoj kategoriji do 21 godine najbolja u ženskoj kategoriji bila je Amina Crnčalo iz kluba Sarajevo, dok je kod muškaraca najbolji bio Vidak Maljević iz kluba Leotar Trebinje. Prestižnu nagradu Sanshiro Sugata osvojio je Lazar Ždrale iz kluba Randori.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.