Strateg Nerazzurra govorio je o dvije utakmice, onoj protiv Sampdorije, koju će igrati njegov tim i duelu Sassuolo - Milan. A upravo će od ove dvije utakmice ovisiti ko će osvojiti titulu prvaka Italije.

Milanu je za naslov potrebno da ne izgubi, a Inter bi morao pobjediti i čekati kiks Rossonera. Ova dva meča igraju se sutra od 18 sati.

Kako Inzaghi proživljava posljednje sate prije odlučujućih 90 i nešto minuta?

- S velikim spokojem ovdje na terenu s igračima i kod kuće s porodicom. Mogu reći što mislim: ekipa je imala sjajnu godinu. Jako sam sretan, normalno je da bi bilo izvanredno da i sutra osvojimo naslov, ali znamo da smo navijačima, koji su to zaslužili, dali veliko zadovoljstvo. Mislim da nas ovi navijači nikada nisu napustili, uvijek su nas vukli, a naježim se kada se sjetimo utakmica Supercupa i Kupa, pred 40.000 naših navijača - kazao je Inzaghi.

Italijanski mediji jučer su najavili da će u vrhu napada zaigrati Lautaro Martinez, te vjerovatno Joaquin Correa, koji je u prednosti ispred našeg Edina Džeke.

- Correa ima mnogo kvaliteta. Nažalost, imao je dvije velike povrede koje su ga usporile. Svih pet napadača radi dobro, imamo još jedan trening, pa ćemo sutra odlučiti ko će na teren od prve minute - kazao je Inzaghi.