open-navfaktor-logo
search
Uoči izbora
Inzko sa predstavnicima Koalicije za Mostar 2020: Siguran sam da će doći do procvata Mostara
Visoki predstavnik u Bosni i Herceegovni Valentin Inzko danas je posjetio Mostar gdje se sastao sa kandidatima Koalicije za Mostar 2020 i sa nosiocem liste Koalicije za Gradsko vijeće Grada Mostara prim. dr. Zlatkom Guzinom.  
16.12.2020. u 14:53
get url
text

Visoki predstavnik je došao u Mostar kako bi se upoznao sa predizbornim aktivnostima pred lokalne izbore.

- Predugo smo čekali na izbore u Mostaru, dvanaest godina, a to je i za čovjeka dug period. Prvi utisak koji sam stekao je da su pripreme za izbore bile dobre, da je dobar kontakt i sa dijasporom. Vidim da je dobra klima u gradu i možda je to jedinstven slučaj u cijeloj Bosni i Hercegovini da imamo tri ljekara koji se kandiduju za poziciju gradonačelnika - rekao je Inzko, naglasivši da su ljekari ljudi sa etikom.

- Položili su Hipokratovu zakletvu, drago mi je da između sebe imaju dobre odnose kao doktori, a sada i kao političari. To su dobre osnove za budućnost Mostara. Od ovih izbora Mostar može očekivati političku legitimaciju i Gradsko vijeće koje će, siguran sam, kvalitetno raditi i da će doći do procvata Mostara - istakao je Inzko.

Visoki predstavnik je građanima Mostara uputio poruku:

"Poruka je jednostavna, koristite svoja bonska ovlaštenja i glasajte. Ako vi ne glasate, glasat će drugi. Ukoliko ne izađete na izbore, neko drugi će odlučivati o vašoj sudbini".

Nosilac liste Koalicije za Mostar 2020 prim. dr. Zlatko Guzin je izrazio zadovoljstvo što je upoznao visokog predstavnika i predstavio mu aktivnosti na provođenju kampanje.

- Mi smo svoju kampanju prilagodili vremenu pandemije i provodimo je od vrata do vrata. Ljude direktno upoznajemo sa našim programom i platformom. Zadovoljni smo rekacijama građana na naš program i ovu vrstu komunikacije - rekao je dr. Guzin.

Dr. Guzin je istakao da Koalicija na ovim izborima očekuje izvrstan rezultat.

- Nakon dvanaest godina izostanka lokalnih izbora, pozivam građane Mostara da 20. decembar shvate kao praznik demokratije, da iskoriste svoje biračko pravo i obavezu i na izborima glasaju za one kojima vjeruju, a koji će, u pravom smlislu, štiti njihove interese - zaključio je prim. dr. Guzin, saopćeno je iz Koalicije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.