open-navfaktor-logo
search
150 učesnika
IPA Sarajevo osvojila sportske igre u malom fudbalu
Proteklih nekoliko dana u Sarajevu su održane šeste po redu IPA sportske igre.
02.09.2020. u 18:51
get url
text

Ove godine, zbog epidemiološke situacije, učešće je uzelo 150 učesnika u šest različitih sportova, a sportske susrete organizovala je R.K. IPA Sarajevo

Kada je u pitanju mali fudbal, koji je ujedno bio i najzanimljivije takmičenje ovih igara, trijumfovala je ekipa IPA Sarajevo, predvođena Muamerom Klinom, koja je u finalu savladala tim PUS-a. Treće mjesto zauzela je ekipa Lokoma.

Najbolji košarkaši dolaze iz PUS-a, koji su u finalu slavili pobjedu protiv Federalne sudske policije, dok je treće mjesto pripalo pripadnicima IPA-e Sarajevo.

Sanjin Pehlivanović, višestruki prvak BiH, bio je pobjednik takmičenja u bilijaru i to ispred Zufera Zuke, Edvina Radovčića i Adija Kulalića, dok je u pikadu trijumfovao Dejan Bartula. Iza njega su ostali Abdurahman Šišić i Armin Hastor.

Kod žena, najbolja u pikadu je bila Dina Pehlivanović, a drugo mjesto je zauzela Dženana Velić, a treće Maja Spasojević.

Održano je i takmičenje u stonom tenisu u kojem je trijumfovao Alen Divović, koji je u finalu bio bolji od Bojana Todorovića, dok je bronza pripala Miljanu Lukiću.

U utrci na 1.500 metara u Centru Safet Zajko, trijumfovao je Nenad Tošović, ispred Matije Šehovca i Ensara Velića, dok je najbolja dugoprugašica kod žena bila Sanela Šehović. Drugo i treće mjesto pripalo je Dženani Velić i Nejri Divović.

Šeste po redu IPA sportske igre održane su u Centru Safet Zajko i Bilijar klubu Predator.

{$galerijaFotografija}

 

IPA sportske igre 02.09.2020.
1 od 7
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.