MUP nije dozvolio

Narodna skupština RS-a: Stanivuković o zabrani maršrute prijevoza tijela Davida Dragičevića

Objavljeno: 14.03.2019. u 11:34

Zastupnik PDP-a u Narodnoj skupštini RS-a Draško Stanivuković izrazio je nezadovoljstvo, jer nije dozvoljeno da vozilo s posmrtnim ostacima Davida Dragičevića danas prođe glavnom ulicom, gdje je sjedište institucija, uključujući i parlament

FOTO: AA

Stanivuković tvrdi da MUP RS-a nije dozvolio tu putanju.

- Mi narodni zastupnici moramo da budemo svjesni koliko današnji dan za RS i BiH ima jednu posebnu poruku zbog onog što se upravo dešava. Da li će oni, koji su mu došli na prvu sahranu, doći i da isprate Davida kada bude napuštao RS i na drugu sahranu – upitao je Stanivuković u obraćanju na sjednici Narodne skupštine RS-a na kojoj je, kaže, trebalo razmisliti i o minuti šutnje.

Ukazao je da je uzalud, kako je naveo, usvajanje zakona u Narodnoj skupštini kada u RS-u postoje nerazriješena ubistva.

- Sinoć su u Banjoj Luci dvojica mladića pretučena od poznatih ljudi, koji sve batinaju duži niz godina... - ustvrdio je Stanivuković.

Iz Banje Luke su danas ispraćeni posmrtni ostaci Davida Dragičevića, koji su 12. marta, na zahtjev porodice, ekshumirani kako bi prevezeni i sahranjeni u Austriji.

Građani i članovi grupe "Pravda za Davida“ su posljednji pozdrav uputili uz povike "Pravda" i Davidovu pjesmu "Klinac u getu".

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije