open-navfaktor-logo
search
Profil izbrisan
Iranska Instagram zvijezda uhapšena zbog "bogohuljenja i poticanja na nasilje"
Ova 22-godišnja Iranka privukla je na sebe svjetsku pažnju fotografijama i videozapisima u kojima nalikuje na "zombi verziju Angeline Jolie"
06.10.2019. u 21:42
get url
text

Iranska Instagram zvijezda Sahar Tabar, poznata po fotografijama kojima je pokazala kako je išla "do krajnjih granica" u pokušaju da izgleda poput Angelije Jolie, je uhapšena.

Kako javlja novinska agencija Tasnim, Tabar je uhapšena zbog "bogohuljenja i poticanja na nasilje" i to nakon što se javnost počela žaliti na nju.

Optužena je i nezakonito stjecanje imovine, vrijeđanje pravila oblačenja i poticanje mladih na korupciju, a njen Instagram profil je izbrisan.

Ona je prošle godine dospjela da naslovne stranice svjetkih medija kada su njene fotografije postale viralne. Iako se govorilo da je imala 50 plastičnih operacija kako bi izgledala kao Angelina Jolie, većina njenih fotografija je uveliko uređena u photoshopu, piše BBC.

Ova 22-godišnja Iranka privukla je na sebe svjetsku pažnju fotografijama i videozapisima u kojima nalikuje na "zombi verziju Angeline Jolie", javlja BBC-jev analitičar za Bliski Istok Sebastian Usher.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.