Zabrana

Iransko pravosuđe donijelo odluku o blokadi pristupa Instagramu

Objavljeno: 02.01.2019. u 16:01

Iranske vlasti ranije su obećale da će sadržaje pomenute mreže blokirati putem pametnog filtera, no to nije urađeno jer se radi o skupom poduhvatu

Foto: Ilustracija

Iransko pravosuđe odlučilo je uvesti blokadu za pristup planetarno popularnoj društvenoj mreži Instagram, javlja Anadolu Agency (AA). Zamjenik glavnog iranskog tužioca Javada Javidniya izjavio je kako je pomenuta odluka već donesena, no da još nije implementirana.

Javidniya je kazao kako su iranske vlasti ranije obećale da će sadržaje pomenute mreže blokirati putem pametnog filtera, no to nije obavljeno obzirom da je riječ o skupom poduhvatu.

- Sada imamo odluku pravosuđa prema kojoj se ova platforma zatvara. Većina unutar Vrhovnog vijeća za cyber sigurnost također smatra da se treba blokirati pristup - rekao je Javidniya.

Ministar za komunikacije i informacione tehnologije Javad Azari Jahromi je, odgovarajući na pitanja novinara nakon sastanka Vijeća ministara ove zemlje, izjavio kako se narodu Irana treba saopćiti zašto se blokira pristup Instagramu, odnosno da narod treba znati što će donijeti ta zabrana.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije