open-navfaktor-logo
search
NLO ili meteori
Irski piloti zapazili niz čudnih pojava na nebu, pokrenuta istraga
Slučaj je zbog brojnih prijava privukao pažnju te je pokrenuta istraga, koja je vrlo povjerljiva
13.11.2018. u 16:05
get url
text

U Irskoj je pokrenuta istraga o neidentificiranim letećim objektima koje je prijavilo nekoliko pilota 9. novembra oko sedam sati ujutro. Jedna pilotkinja na letu iz kanadskog Montreala prema londonskom Heathrowu uočila je bliješteće objekte koji su se kretali velikom brzinom.

Objekte je primijetila iznad irske obale pa je kontaktirala s kontrolom leta kako bi provjerila radi li se o vojnim vježbama, prenosi BBC. Tvrdi da je bila riječ o vrlo jarkim svjetlima koja su se kretala uz njen avion, a onda velikom brzinom udaljila prema sjeveru.

Razgovoru se priključio pilot koji je tvrdio da je možda riječ o meteoru ili drugim objektima koji su ušli u atmosferu jer je i sam uočio nekoliko objekata koji su se kretali u istom smjeru i isijavali jarku svjetlost.

Drugi pilot kazao je da je brzina objekta bila "astronomska", dva puta brža od brzine zvuka, a još jedan pilot koji je prijavio neobičnu pojavu tvrdi da je vidio dva sjajna objekta koja su se iznenadno vinula u zrak nevjerojatnom brzinom.

Slučaj je zbog brojnih prijava privukao pažnju te je pokrenuta istraga.

- Istraga će biti povjerljiva, kao što je to slučaj sa svim istragama te razine sigurnosti – kazali su iz Nacionalna služba za zračni promet.

Michael Garret, astrofizičar sa sveučilišta University of Manchester, smatra kako su piloti vrlo vjerovatno uočili neku prirodnu pojavu, a ne NLO piše Irish Examiner.

-Meteorit koji se razlomio na manje dijelove u atmosferi isto bi jurio velikom brzinom. Istovremeno, smatram da je dobro istražiti dojave vjerodostojnih svjedoka o neobičnim viđenjima. Piloti su iskusni letači i dobro opažaju stvari oko njih, stoga je ovakve dojave potrebno shvatiti ozbiljno - rekao je Garret.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.