navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Voćni desert

Iskoristite baršunaste plodove ljeta: Kako pripremiti krempitu s kajsijama

Svi vole krempitu! Ovog puta predlažemo da je pripremite s kajsijama, baršunastim plodovima ljeta kojima je teško odoljeti. Priprema nije komplikovana, a krajnji rezultat svidjet će se svim ukućanima.

Objavljeno: 15.07.2021. u 19:37
get url
text

Potrebni sastojci: 1 gotova kora lisnatog tijesta.

Krema: 300 g očišćenih kajsija, 50 ml soka od breskve, 500 ml vode, 1 krema za krempite.

Šlag: 250 ml mlijeka, 2 vrećice šlag hita.

Postupak pripreme:

1. Kajsije narežite na kockice i prelijte sokom.

2. U dublju posudu ulijte vodu i sadržaj vrećice kreme za krempite. Miješajte mikserom pet minuta, a potom umiješajte pripremljene kajsije i kremu odmah nanesite na prethodno pečenu koru lisnatog tijesta (vel. 15x25 cm).

3. U visoku posudu ulijte mlijeko, dodajte sadržaj vrećica šlag hita i miješajte mikserom dvije do tri minute.

4. Pripremljeni šlag rasporedite po površini kreme.

Krempite ohladite u frižideru, najbolje preko noći, narežite i poslužite.