open-navfaktor-logo
search
Najplaćeniji ikad
Ispisana historija: Bokser potpisao ugovor vrijedan 365 miliona dolara!
Njegov prvi meč pod milionskim ugovorom na rasporedu je 15. decembra u Madison Square Gardenu
17.10.2018. u 22:28
get url
text

Meksički bokser Saul Canelo Alvarez je sa sportskim servisom DANZ potpisao ugovor vrijedan čak 365 miliona dolara, što je trenutno najskuplji ugovor u historiji sporta, javlja Anadolu Agency (AA).

Meksikanac je tako nadmašio dosadašnji najskuplji ugovor u svijetu sporta, koji je bio u vlasništvu bejzbol igrača Giancarla Stantona koji je 2014. godine sa New York Yankees potpisao na 13 godina za 325 miliona dolara.

Alvarezov ugovor obuhvata petogodišnji period i 11 borbi trenutno najveće zvijezde boksa i višestrukog šampiona svijeta u srednjoj kategoriji. Mladi i talentovani bokser iz Meksika nedavno je ostao bez TV ugovora. Meksikanac je bio pod ugovorom s HBO-om, no HBO se odlučio povući iz boksa, pa je tu situaciju iskoristio DAZN i s njim sklopio historijski ugovor na pet godina.

Prema ugovoru, prvu borbu će imati 15. decembra u njujorškom sportskom hramu Madison Square Gardenu protiv Rockyja Fieldinga u supersrednjoj kategoriji.

Alvarez je najveća bokserska zvijezda nakon višegodišnje dominacije Floyda Mayweathera i Mannyja Pacquiaja.

Alvarez je prošli mjesec pobijedio Kazahstanca Genadija Golovkina u Las Vegasu, a bila mu je to 50. pobjeda u karijeri u kojoj ima dva neriješena meča i jedan poraz, od slavnog Mayweathera. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.