open-navfaktor-logo
search
Odustao ranije
Isplivao pravi razlog zbog kojeg Federer propušta nastup na Australian Openu
Krajem prošle godine legendarni švicarski teniser Roger Federer objavio je kako će propustiti prvi ovosezonski Grand Slam - Australian Open.
07.01.2021. u 19:25
get url
text

Tada je Tony Godsick, Federerov menadžer i glavi operativac zajedničke kompanije TEAM8, kazao kako je razlog odustajanja nastavak rehabilitacije nakon operacija koljena.

Ipak, čini se da je istina sasvim drugačija. Naime, glavni razlog što Federera nećemo gledati na Australian Openu je što mu to ne dozvoljava supruga Mirka. Ona se usprotivila tome da s djecom bude u dugom karantinu, pa je Švicarac odlučio da ne nastupi na prvom Grand Slamu u novoj sezoni.

Andre Sa, glavni za vezu Tenis Australija, naveo je da se Federer povukao odmah čim je postalo jasno da će njegova supruga i djeca biti u hotelskom smeštaju dvije sedmice.

- Glavni razlog je karantin. Pričao sam sa njim prije mjesec dana, imao je dvije opcije, da dođe sa čitavom porodicom i odradi karantin, ali u tom slučaju da Mirka i djeca ne smiju da napuštaju sobu. Morali bi da ostanu u sobi 14 dana, jer je samo teniserima omogućeno da je napuste. Mirki se nije svidjela ta ideja - rekao je Sa.

Druga opcija je, kako tvrdi Sa, bila da dođe sam u Melbourne, ali onda bi na pet sedmica bio odvojen od porodice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.