open-navfaktor-logo
search
Burno u Bayernu
Isplivao prljav veš: Zabranili mu dolazak na stadion, ostao bez pozivnice za proslavu titule
Oliver Kahn i Hasan Salihamidžić dobili su otkaze nakon jučerašnje drame u Bundesligi, u kojoj je Bayern, ipak, stigao do titule prvaka Njemačke.
28.05.2023. u 11:38
get url
text

I dok je Hasan Salihamidžić bio na stadionu u Kelnu, to nije bio slučaj s drugim klupskim direktorom Oliverom Kahnom.

Kahnu su čelnici Bayerna  petak rekli da će dobiti otkaz. Nekadašnji golman potpuno je poludio. To je razlog zbog kojeg mu je zabranjeno putovanje u Keln, a nije smio biti na proslavi titule prvaka - objavio je Bild.

Na Twitteru se oglasio i Kahn.

- Definitivno nije tačna tvrdnja da sam poludio kad sam saznao za otkaz. U petak me nazvao Herbert Hainer i saopćio mi odluku. Bio je to miran razgovor. Pitao sam zbog čega je odluka donesena u ovom trenutku. U subotu ujutro saznao sam da ne mogu na stadion. Mirno sam to prihvatio, naravno da sam razočaran, ali sam sretan zbog titule, ekipe, trenera i naših navijača - napisao je Kahn.

Bayern je postao prvak zahvaljujući pobjedi u Kelnu rezultatom 1:2, slomivši domaćina u finišu, ali prije svega zahvaljujući kiksu Borussije Dortmund na svom terenu protiv Mainza. Završeno je 2:2. Tim iz Dortmunda držao je sve u svojim rukama, ali je u posljednjih 90 minuta ispustio titulu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.