open-navfaktor-logo
search
Šokirala javnost
Ispovijest bivše profesionalne surferke: "Dva mjeseca sam bila oteta i silovana"
Nekadašnja australska profesionalna surferka Carmen Greentree (37) nedavno je otkrila da je sa 22 godine kidnapovana i silovana dva mjeseca.
13.07.2020. u 12:46
get url
text

Carmen se prisjetila 2003. godine kada je doživjela težak sprotski udarac nakon što se nije uspjela plasirati na Svjetsko prvenstvo u surfanju.

Poslije ovog neuspjeha odlučila je odmori godinu i posjetiti Indiju.

Prema njenim riječima to se ispostavilo kao velika greška. Upoznala je čoveka po imenu Rafiq Ahmad Dundoo, Indijca koji joj je ponudio da avionom putuje za Srinagar, Jamu i Kašmir kako bi njen dolazak u Daramšalu bio manje naporan.

Na njegovo insistoranje, Carmen je jednu noć završila na Rafiqovom brodu gdje je doživjela ono što nikome ne bi poželjela.

- Svaki put kada sam pokušala da se odbranim od nasrtaja, dobijala sam udarce. Branila sam se, ali prvi put kada sam posustala - silovao me je. Bila sam umorna, znala sam da neće prestati i nisam više mogla da se branim. Ni sama ne znam koliko puta me je silovao - rekla je Karmen i dodala:

- Bio je čovjek bez moralnih načela i očigledno ga nije bilo briga. Pokazao je da je imao namjeru da me povrijedi i nije osjećao nikakvu krivicu.

Australka je dva mjeseca bila zarobljena, da bi je vlasti u međuvremenu pronašle i spasile od otmičara.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.