open-navfaktor-logo
search
Istočna alternativa
Isti oni koji su veličali zločince: U Srebrenici polijepili uvredljive plakate protiv Inzka
Članovi Udruženja "Istočna alternativa" iz Bratunca, gradu na istoku Bosne i Hercegovine, u utorak su na nekoliko mjesta u Srebrenici polijepili plakate s uvredljivim sadržajem na račun visokog predstavnika Međunarodne zajednice u BiH Valentina Inzka.
10.11.2020. u 13:56
get url
text

Postere s uvrjedljivom porukom "Odlazi smradu, ne guši nas više" lijepili su članovi Udruženja "Istočna alternativa Republike Srpske", predvođeni Vojinom Pavlovićem, predsjednikom ovog udruženja, piše Radio Slobodna Evropa.

Ovo Udruženje je i ranije u Srebrenici lijepilo plakate uvredljivih sadržaja, uglavnom veličajući ratne zločince i Patera Handkea, nobelovca koji negira genocid.

- Obavljajući dužnost visokog predstavnika u BiH, Valentin Inzko je nanio veliko zlo srpskom narodu i RS-u. On Srbe u BiH smatra zločincima, a veći je zločinac od svih. Stoga je vrijeme da ide dok njegov smrad nije ugušio srpski narod u RS-u - rekao je Pavlović, nakon što je završio s lijepljenjem plakata.

Inače, poteze Pavlovića u ranijim sličnim situacijama osudila je lokalna vlast, na čelu s Mladenom Grujičićem, načelnikom Općine Srebrenica, kao i udruženja Bošnjaka.

- Izvinite, ali tog čovjeka više ne komentarišem. Nije vrijedan bilo kakvog komentara - izjavio je Mladen Grujičić za Radio Slobodna Evropa, kada je u junu Pavlović lijepio plakate sa likom ratnog zločinca Ratka Mladića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.