Istraga i dalje traje: Pao još jedan Sejfovićev pomagač

Objavljeno: 23.09.17 u 10:36 Autor: M. M.

Po nalogu Tužilaštva KS jučer rano ujutro uhapšena je još jedna opsoba koja se sumnjiči za pomaganje prilikom bijega Amela Sejfovića iz sarajevskog Kazneno-popravnog zavoda, potvrđeno nam je iz te pravosudne institucije.

Osumnjičeni predat Tužilaštvu      FOTO: ILUSTRACIJA
Osumnjičeni predat Tužilaštvu FOTO: ILUSTRACIJA

- Uhapšena je osoba I. B., a tereti se za omogućavanje bijega osobi kojoj je oduzeta sloboda - potvrdila nam je glasnogovornica Tužilaštva Azra Bavčić.

Ona je istaknula kako u cilju zaštite istrage, koja i dalje traje, više detalja u ovom trenutku ne mogu otkrivati. 

Uhapšenog je nakon hapšenja ispitao tužilac koji rukovodi istragom, nakon čega je od Općinskog suda u Sarajevu zatraženo da mu odredi jednomjesečni pritvor, a zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu utjecajem na svjedoke ili saučesnike, te prikrivati dokaze, kao i opasnosti od ponavljanja krivičnog djela. 

Istraga bijega Amela Sejfovića i dalje intenzivno traje, a angažiran je cijeli tim istražitelja, koji prikupljaju činjenice o ovom događaju. 

Misteriozni vozač motocikla, koji je sačekao Sejfovića ispred KPZ-a i koji ga je odvezao do garaže na Ciglanama, još nije pronađen. 

Sejfović je, podsjećamo, 3. septembra, uz prijetnju oružjem zaposlenicima, pobjegao iz KPZ-a "Miljacka", a osam dana trajala je potraga za njim u kojoj su učestvovale gotovo sve policijske agencije u našoj zemlji. 

Tokom te opsežne akcije uhapšeno je deset osoba, od kojih se šest nalazi u pritvoru zbog pomaganja zatvoreniku pri bijegu iz zatvora.