Zloupotrebe

Istražitelji ne mogu otkriti ko se na internetu poigrava s Bevandom

Objavljeno: 29.09.2019. u 22:29 Autor: B. T.

Kako su nam rekli u Ministarstvu finansija i trezora, nemaju zvanične informacije o tome kako su po prijavi postupile sigurnosne agencije, ali konstatiraju da se sporni sadržaj još nalazi na internetu 

FOTO: Muhidin Živojević

Na internetskim stranicama i društvenim mrežama i dalje se nalaze se tekstovi s izmišljenim izjavama zamjenika predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministra finansija i trezora BiH Vjekoslava Bevande, koji, navodno, poziva na trgovinu kripto valutama, zbog čega je ovaj slučaj prije 15 dana Ministarstvo prijavilo nadležnim policijskim agencijama u BiH.

Kako nezvanično saznajemo, riječ je o adresi koju istražitelji ne mogu otkriti. 

 U dopisima koji su upućeni Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) i Obavještajno-sigurnosnoj agenciji (OSA) Ministarstvo je zahtijevalo da se provjere linkovi i stranice na kojima se pojavljuju ovi tekstovi, gdje ministar Bevanda poziva građane da upišu lične podatke i brojeve kartica i uplate određene sume novca zbog višestruke zarade. 

Kako su nam danas rekli u Ministarstvu finansija i trezora, nemaju zvanične informacije o tome kako su po prijavi postupile sigurnosne agencije, ali da se sporni sadržaj još nalazi na internetu. 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije