open-navfaktor-logo
search
EURO 2020
Italija nakon produžetaka slomila Austriju
Fudbalska reprezentacija Italije nakon produžetaka porazila je selekciju Austrije s 2:1 i izborila plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva.
26.06.2021. u 23:36
get url
text

Azzurri su blizu gola vili u 32. minuti, ali je sreća bila na strani Austrijanaca koje spašava okvir gola. Lopta je poslije šuta Immobilea odsjela na lijevoj stativi.

Dvije minute prije kraja prvog dijela Spinazzola je dobro šutirao, ali austrijski čuvar mreže odlično intervenisao.

Austrijanci su uzvratili u 52. minuti iz slobodnjaka sa ivice šesnaesterca, ali je šut Alabe otišao par centimetara iznad prečke.

Austrija je u 65. minuti povela s 1:0 golom Marka Arnautovića, no pogodak je iskusni napadač postigao glavom poništen je poslije reakcije iz VAR sobe zbog nedozvoljene pozicije.

VAR je imao posla i u 75. minuti kada je provjeravan pad Stefana Lainera u šesnaestercu Italije, ali odluka ni ovog puta nije išla u korist Austrijanaca.

Za razliku od 90 minuta utakmice, poslije pet minuta igre u prvom produžetku Italija je povela, a pogodio je Federico Chiesa.

U posljednjoj minuti prvog produžetka bilo je 2:0 za selekciju Roberta Mancinija. Prednost Italije udvostručio je Matteo Pessina.

Drugi produžetak počeo je prilikom Louisa Schauba, a poto je i Marcel Sabitzer imao dobru priliku, no rezultat se nije promijenio.

Austrijanci su preko Saše Kalajdžića uspjeli smanjiti u 114. minuti na 2:1, ali je to bilo sve što su napravili.

Italijani u četvrtfinalu čekaju pobjednika iz duela Belgije i Portugala.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.