Italija u Šoku: Bivši fudbaler Parme priznao da je ubio majku i sestru

Objavljeno: 15.07.17 u 09:24

Vijest da je 21-godišnji bivši fudbaler Parme Solomon Nyantakyi na brutalan način ubio majku i sestru potresla je Italiju.

Tijela ubijenih pronađena u gotovo neprepoznatljivom stanju
Tijela ubijenih pronađena u gotovo neprepoznatljivom stanju

Mladić iz Gane je, nakon ubistva u predgrađu Parme, uhvaćen dok je bježao prema Milanu, a odmah nakon hapšenja je mirno priznao počinjeni zločin.

Mrtva tijela Patience Nfum (45) i Magdalene Nyantakyi (11) pronašao je Solomonov brat, 25-godišnji Raymond, koji je policiji rekao da su tijela bila izmrcvarena do neprepoznatljivosti i da je krvi bilo posvuda.

Ljudi iz svijeta fudbala, koji su poznavali mladića, u šoku su i nikome nije jasno šta je natjeralo Solomona na ovakav čin.

Legendarni bivši igrač Milan i talijanske reprezentacije te bivši selektor Azzura Roberto Donadoni, koji trenirao Nyantakyija u Parmi, nije mogao vjerovati da je mladić, za koga je rekao da je bio miran i povučen, nešto tako mogao napraviti.

- Solomon je bio miran, povučen i šutljiv mladić. Ne mogu vjerovati da je to zaista uradio - rekao je Donadoni, a u sličnom tonu govorio je i Cristiano Lucarelli:

- Solomon je uvijek bio tih dečko, koji baš nikad nije povisio ton na nekoga niti je izazvao neku svađu. Uvijek je bio jako pristojan i ljubazan. Istina, imao je svojih problema. Pričao je kako pati za Afrikom, kako ga muči nostalgije. Dugo je bolovao od depresije – kazao je Lucarelli.

Solomon Nyantakyi je u ljeto 2013. došao u Parmu, gdje je igrao za mlađe klupske selekcije i slovio je za jednog od najvećih talenata svoje generacije. U ljeto 2015., kad je bio na pragu prve ekipe, klub je bankrotirao i tada je počeo njegov pad. Najprije je završio u niželigašu Tuttocuoiou, a zatim je početkom juna potpisao za četvrtoligaša Imolese kao slobodan igrač.