open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za SP
Italijani svjetski rekorderi, Seferović tragičar, Englezi ostali bez pobjede u nadoknadi
Večeras je okončan septembarski ciklus u evropskom dijelu kvalifikacija za Mundijal u Kataru, a odigrani su mečevi u grupama B, C, E, I i J.
08.09.2021. u 22:44
get url
text

U grupi B Španija je u Prištini nadigrala Kosovo sa 2:0 i tako se iskupila za poraz od Švedske. Odlučujući pogodak postigao je Fornals u 32. i Torres u 90. minuti.

U drugom dvoboju ove grupe Grčka je na domaćem terenu nadigrala Švedsku sa 2:1. Prvi je ovo trijumf Grka nakon tri vezana remija, a prvi poraz Švedske poslije tri uzastopne pobjede.

Italija je u meču grupe C deklasirala Litvaniju sa 5:0, postavivši novi svjetski rekord kada je u pitanju najduži niz bez poraza nacionalnih selekcija. Italijani nisu poraženi na 37 vezanih utakmica. Reprezentacija Brazila je između 1993. i 1996. godine bila bez poraza na 36 vezanih utakmica.

Sjeverna Irska i Švicarska su odigrali meč bez golova. Tragičar kod Švicaraca je Haris Seferović koji je u 33. minuti promašio penal.

U grupi E Belgija je na gostujućem terenu slavila protiv Bjelorusije 1:0, a Vels i Estonija odigrali su miroljubivo - 0:0.

Engleska i Poljska su  u derbiju grupe I remizirali 1:1. Engleze je u vodstvo doveo Kane u 72. minuti, a konačnih 1:1 postavio je Szymanski u nadoknadi vremena. U istoj grupi Mađarska je pobijedila Andoru 2:1, dok je Albanija deklasirala San Marino rezultatom 5:0.

Njemačka je u okršaju grupe J protutnjala Islandom slavivši sa 4:0, a Sjeverna Makedonija i Rumunija odigrale su meč bez pogodaka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.