Italijani zadovoljni: Završen treći Juventusov kamp u Bosni i Hercegovini

Objavljeno: 29.08.17 u 15:19

Treći po redu Juventusov kamp u Bosni i Hercegovini, na kojem je učešće uzelo 80 dječaka i djevojčica, završen je protekle sedmice.

Na terenu Internacionalnog Univerziteta u Sarajevu (IUS), dječaci i djevojčice u opremi najboljeg italijanskog kluba, vrijedno su trenirali dva puta dnevno, pokazujući zavisne fudbalske vještine pod budnim okom trenera iz Italije i BiH.

Osamdeset učesnika ovogodišnjeg kampa imali su priliku trenirati pod trenerskom palicom trenera iz Italije Mihe Rojine, Renza Cristafullija i Fabia Sorentina, te lokalnih trenera Ervina Omerovića, Namika Salkića, Adnana Nekića i Anesa Memića.

- Na ovogodišnjem kampu imali smo dječake i djevojčice iz Hrvatske, Srbije, Makedonije, Slovenije, Italije, dijaspore i naravno BiH. Proveli smo cijelu sedmicu zajedno stvarajući najprije ljude, pa tek onda fudbalere, jer to je naš slogan - kazao nam je Miha Rojina, koji je pohvalio organizaciju kampa, te najavio nove projekte kada je u pitanju Juventus Akademija u BiH, koja traje tokom cijele godine.

Inače, treninzi na terenu IUS-a trajali su pet dana i to dva puta dnevno sa zabavnim programom između rada, a dječaci i djevojčice, koji su učestvovali u kampu imat će priliku da u narednom mjesecu, besplatno treniraju u Juventus Akademiji, koja starta 4. septembra na Internacionalnom Univerzitetu na Ilidži.

- Završetak kampa je samo uvod u novu sezone, gdje će "J Akademija" učestvovati i u Kantonalnoj ligi grada Sarajeva, što je svakako novitet i nagrada za našu djecu koja treniraju u Akademiji - riječi su Ervina Omerovića, trenera Akademije.

"Odgajamo ljude, pa tek onda fudbalere", slogan je kojim će Juventus i u narednom periodu egzistirati u BiH, ali i regiji, s obzirom na to da je najavljena saradnja i sa zemljama iz okruženja.​