open-navfaktor-logo
search
Sastao se i sa Dodikom
Ivancov shvatio da su ANP i MAP skinuti s dnevnog reda, objasnio mu Petar Đokić?!
Ivancov je danas razgovarao i sa Miloradom Dodikom, članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine, ali ono što je saopćeno nakon sastanka veoma je šturo.
28.11.2019. u 18:01
get url
text

Ruski ambasador u Bosni i Hercegovini Petar Ivancov izjavio je poslije današnjeg sastanka s liderom Socijalističke partije Petrom Đokićem da je shvatio da su pitanje Godišnjeg nacionalnog programa (ANP) i Akcionog plana za članstvo u NATO (MAP) trenutno skinuti s političkog dnevnog reda BiH.

-To je dozvolilo da bude deblokirano formiranja Vijeća ministara. Taj dokument (Program reformi) usaglašavali su članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predstavnici zemalja Kvinte - rekao je Ivancov novinarima u Banjoj Luci.

Ivancov je to izjavio danas prije sastanka sa Miloradom Dodikom, članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Međutim, ono što je saopćeno nakon sastanka veoma je šturo. Navodi se tek da je Ivancov pozdravio dogovor političkih partija o formiranju novog saziva Vijeća ministara.

-Dodik i Ivancov razmijenili su mišljenja i o ostalim političkim i ekonomskim pitanjima u BiH - saopćeno je iz kabineta člana Predsjedništva BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.