open-navfaktor-logo
search
Trener Širokog Brijega
Ivanković: Velež će biti fokusiran na Kup, nadamo se dobrom rezultatu
U prvom susretu 24. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Široki Brijeg u petak gostuje kod Veleža, a trener Širokobriježana Jure Ivanković vjeruje da je njegova ekipa počela hvatati formu nakon lošijeg ulaska u proljetni dio sezone.
31.03.2022. u 11:58
get url
text

- U prošlom kolu ostvarili smo važnu pobjedu, a sada u ovoj utakmici nadamo se dobroj izvedbi i pozitivnom rezultatu. Nakon lošijeg otvaranja drugog dijela sezone uspjeli smo se stabilizirati, odigrali smo najprije dvije utakmice neriješeno, a zatim smo ostvarili dvije pobjede bez primljenog pogotka i na dobrom smo putu da se vratimo u naš pravi ritam koji nam je potreban da bismo konkurisali timovima koji su trenutno ispred nas - kazao je na konferenciji za novinare Ivanković.

Trener Širokobriježana smatra kako fudbaleri Veleža neće biti maksimalno koncentrisani na sutrašnju utakmicu s obzirom na to da ih već za pet dana očekuje prvi susret polufinala Kupa BiH protiv Tuzla Cityja.

- Prvenstvena utakmica nije za Velež rezultatski previše značajna jer su i sami najavili da će više biti fokusirani na Kup koji slijedi nakon toga, ali svejedno očekujem dosta zanimljivu i dinamičnu utakmicu kao što su bile sve naše protiv njih. Uvjeren sam da ćemo mi biti na visokom nivou i da ćemo se dobro "potući" za bodove - poručio je Ivanković.

Dodao je da se Llanos polako vraća treninzima, da Brekalo osjeća manje probleme i da trenira smanjenim intenzitetom te da je od ranije zbog povrede odsutan Rozić.

Što se tiče Veleža, Ivanković je istaknuo da "Rođeni" igraju agresivno i ne dopuštaju protivniku previše prilika.

- Sve momčadi protiv Veleža teško dolaze u priliku za postizanje pogotka. Velež igra jako dobro u odbrani, jako su agresivni i imaju igrače koji su dominantni u situacijama jedan na jedan i to jako dobro koriste kroz cijelu utakmicu, tako da je protiv njih teško stvoriti izrazite prilike za pogodak. U ovim utakmicama prije smo uspjeli postići pogotke iz nekih poluprilika i situacija iz prekida gdje smo bili malo opasniji. Mi ćemo tražiti način kako ćemo poboljšati igru u odnosu na ovu posljednju utakmicu protiv Veleža koju smo igrali u Kupu - zaključio je Ivanković.

Vezni igrač Jakov Blagaić, koji je na prošloj utakmici protiv Slobode postigao pobjedonosni pogodak, a to mu je ujedno bio prvi pogodak u plavom dresu, naglasio je da Široki Brijeg ide po tri boda protiv Veleža.

- Drago mi je zbog prvijenca i da sam napokon zabio gol za Široki i mislim da se moja forma diže kako sezona ide dalje te se sve više privikavam na Premijer ligu i mislim da će sve skupa biti još bolje u budućnosti. Na meni je da nastavim raditi još jače na treninzima i utakmicama. Utakmica protiv Veleža je uvijek dinamična, već smo igrali veliki broj utakmica s njima i dobro se poznajemo, smatram da su nam ostali malo dužni i idemo po tri boda – kazao je Blagaić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.