open-navfaktor-logo
search
Bivši selektor BiH
Ivaylo Petev preuzeo Orlove, navijači podijeljeni
Ivaylo Petev, bivši selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, ima novi posao.
07.03.2023. u 17:48
get url
text

Bugarski stručnjak vratio se u Ludogorets, što je klub i zvanično potvrdio.

- Legendarni trener Ivaylo Petev vraća se u Ludogorets. Preuzeo je ekipi nakon što je Ante Šimundža dobio otkaz. Petev je već održao prvi trening s Orlovima, vodit će ekipu u nedjelju na domaćem terenu, aprotivnik je Cherno More.

Petev je trener koji je postavio temelje najuspješnijeg bugarskog kluba u posljednjih 12 godina. Preuzeo je Ludogorets 2010, kada je ekipa bila u drugoj ligi i ostvario nezamislivo, izborio promociju u elitu, gdje je već u prvoj seuzoni osvojio trostruku krunu: prvenstvo, kup i superkup. I 2013. godine Petev je drugi put zaredom osvojio naslov s Orlovima.

Petev je u bogatoj trenerskoj karijeri radio kao trener kiparskog AEL-a, reprezentacije Bugarske, Dinama (Zagreb), Omonia, Al Qadasia, Jagiellonije i reprezentacije Bosne i Hercegovine, gdje je ostvario odlične rezultate u Ligi nacija - navodi se na stranici Ludogoretsa.

Petev je tokom trenerske karijere vodio 258 utakmica i ima 141 pobjedu, 49 remija, te 68 poraza sa gol razlikom 438-262.

U komentarima na Facebook stranici Ludogoretsa navijači su podijeljeni oko povratka Ivayla Peteva. Jedni su podržali njegov novi mandat, dok drugi i nisu imali lijepe riječi za bivšeg selektora Zmajeva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.