open-navfaktor-logo
search
Trener Plavih
Ivković: Iznenađen sam izdržljivošću, nemamo pritisak, a Borac je lovina
Željezničar je sinoć remizirao sa Borcem 1:1.
18.07.2021. u 12:12
get url
text

Tomislav Ivković nije mogao sjediti na klupi zbog administrativnih poteškoća, a tim je vodio s tribina.

– Moram komentirati publiku, ambijent je čudesan, kako je dobro vidjeti te opet. Ovakav ambijent sam dugo zaboravio, ovo je ambijent evropskih utakmica, utakmica je bila kvalitetna, trkački izuzetna, bilo je puno trke, duela i dobrih prilika. Publika je otišla zadovoljna, ekipa je pokazala karakter, iznenađen sam izdržljivošću 95 minuta s obzirom na to da smo krenuli kad smo krenuli. Najviše me dojmio karakter i pristup mojih igrača - rekao je Ivković, te zatim dodao:

– Djeca imaju kvalitet i možete misliti kako je njima bilo da iz podređene uloge sad sve padne na njihova leđa. To su momci koji znaju igrati i koji će napredovati, ali kad je mlada ekipa, normalno da će biti oscilacija. Mi smo napravili dogovor s klubom da isprofiliramo najbolje što imamo, mislim da smo na pravom putu, proces je dugačak. Nema kriterija, kriterij je pristup, karakter, agresivnost i borbenost, to je jedino što tražim od igrača. Niko od njih ne traži da pobjeđuju. Mi nemamo pritisak da se borimo za nešto već da stvaramo karakterne igrače. Trebaju ti dvoje pripreme da bi nešto napravio, ljetne i zimske, procijeniti igrača nakon jedne utakmice je neozbiljno.

- Svaki dečko koji bi se tako birao dovršio bi karijeru, a uz bolju procjenu bi prošao. Idemo ozbiljno raditi, pa ćemo vidjeti gdje ćemo završiti. Borac je lovina, sad ih svi love, biće im još teže, ali kvalitetu imaju. Ko je bolji, neka bude prvi.

Narednu utakmicu Plavi igraju u subotu protiv Tuzle City. Susret na Tušnju počinje u 21 sat.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.