open-navfaktor-logo
search
Reakcije trenera
Ivković našao opravdanje za propuštene prilike, Ivanković upozorio na "računicu"
Široki Brijeg i Željezničara remizirali su u posljednjem susretu osmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.
12.09.2021. u 23:44
get url
text

Meč koji je trebao biti jedan od derbija koja uopće nije opravdao taj epitet, a okončan je s nepopularnih 0:0.

Šesti je to remi tima sa Pecare u ovoj sezoni, ukupno peti rezultatom 0:0.

VEZANI TEKST - Široki Brijeg i Željezničar podijelili bodove na Pecari

- Imamo velikih problema sa realizacijom, ne samo danas nego i u prethodnim utakmicama. Fali nam kvalitet u završnici, treba nam više iskustva i znanja, fale neke kretnje, kako u današnjoj, tako i u prethodnim utakmicama. Željezničar je imao dosta situacija da nas kazni u prvom poluvremenu, ali nekako smo to uspjeli privesti kraju - kazao je šef stručnog štaba Širokobriježana Jure Ivanković nakon utakmice za MojaTV, te dodao:

- Drugo poluvrijeme bilo je dosta bolje, ali jednostavno, kao da nam je gol začaran u ovom trenutku. Svaka utakmica je na svoj način teška, tako će biti i naredna u Banjoj Luci protiv Borca. Moramo pokušati osvojiti tri boda protiv Borca, jer jednostavno, sa ovom računicom nećemo daleko dogurati.

Željezničar je imao bolje prilike. Dvije dobre iz prvog poluvremena osujetio je Dario Miškić, golman Širokog Brijega, no u drugom poluvremenu ni Plavi nisu uspjeli napraviti ništa ozbiljnije.

- Nismo propustili prilike, bile su to vrhunske odbrane Miškića, koji je na životu održao ekipu Širokog. Odigrali smo odlično prvo poluvrijeme, ali nismo ga kapitalizirali golom. Vrlo je teško odigrati čitavu utakmicu na visokom nivou. Bio je opasan i Široki Brijeg, pogotovo nakon izmjena. Ušli su brzi igrači, promijenili su dinamiku igre i nismo mi mogli više napadati u tolikoj mjeri - rekoa je trener Željezničara Tomislav Ivković.

- Široki Brijeg je ozbiljan klub, nije ovdje lako igrati. Mi smo danas odigrali karakternu utakmicu i idemo dalje. Slijedi nam utakmica sa Veležom, iskusna ekipa koja je imala sjajnu priču u Evropi. Pred našim navijačima će to biti sjajan meč. Mi se moramo fokusirati na igru. Navijači neka slave, a mi ćemo igrati - dodao je hrvatski stručnjak na klupi tima sa Grbavice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.