open-navfaktor-logo
search
Trener Željezničara
Ivković pred meč sa Slobodom: Ovo je samo fudbalska utakmica, niko neće umrijeti poslije nje
U susretu sedmog kola PLBiH fudbaler Željezničara na stadionu Grbavica dočekuju sastav Slobode, koji poslije šest odigranih mečeva nalazi na drugoj poziciji.
27.08.2021. u 13:29
get url
text

Tuzlaci imaju 13 bodova koliko i vodeći Tuzla City, pa Plavi neće imati baš lagan zadatak.

- Sloboda ima jedan niz pozitivnih rezultata, izgledaju dobro, korektno i vrlo motivisano. Njihova snaga je u kolektivu, a ne pojedinačna. Mi želimo i cilj nam je da produžimo ovu seriju kao što je Sloboda uradila. Spremamo se za svakog protivnika drugačije, respektujemo svakog rivala na isti način - kazao je Tomislav Ivković, šef stručnog štaba Plavih, te dodao:

- Vjerujemo da možemo odigrati na nivou na kojem smo igrali drugo poluvrijeme na Grbavici i prvih pola sata u Bijeljini. Ili ako se budemo digli za 10-15%, onda ćemo biti veoma težak protivnik za bilo koju ekipu.

Strateg tima sa Grbavice posebno se osvrnuo na podršku navijača.

- Dodatna motivacija i pomoć dolazi nam sa tribina. Prema mom mišljenju, sigurno broj jedan u BiH. To nam je 12. igrač. Igrači se trebaju opustiti. Neka igraju kako znaju. Sada je nestao taj strah, što je bitno. Ovo je samo fudbalska utakmica. Niko neće umrijeti poslije nje, bez obzira na rezultat - naglasio je Ivković.

Trener Želje potvrdio je i da povratnik u redove kluba iz Zvorničke 27, Haris Hajdarević, neće konkurisati za meč sa Slobodom koji je na programu u nedjelju s početkom u 21 sat.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.