open-navfaktor-logo
search
Pred duel s Posušjem
Ivković: Želim vidjeti karakter u utakmicama gdje nas smatraju favoritima
Sastav Željezničara u 14. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine očekuje gostovanje kod ekipe Posušja.
22.10.2021. u 10:41
get url
text

Plavi su prošlog vikenda na Grbavici s 2:1 nadigrali Tuzla City, no meč na Mokrom docu neće biti ništa lakši, s obzirom da su hercegovačkom timu prijeko potrebni bodovi.

VEZANI TEKST - Pet mečeva 14. kola u direktnom prijenosu, Mujiću derbi, Gigović opet bez kamera

- Mi moramo shvatiti da je Posušje još teža utakmica od ovih što su bile, Borac i Tuzla. To je ekipa koja loše stoji na tabeli, ali kako igraju i šta pružaju to ne zaslužuju. Govorim od prvog dana da smo mi radna ekipa, da svaku utakmicu moramo dati 110% kako bismo imali pozitivan rezultat - kazao je šef stručnog štaba Željezničara Tomislava Ivkovića.

Hrvatski stručnjak na klupi tima sa Grbavice naglašava kako i u ovom susretu, baš kao i u prethodnim, od svog tima želi vidjeti karakter.

- Ovo je vrlo važna utakmica da vidim karakter, koji je neosporan, da vidim kakav je karakter u utakmicama gdje nas smatraju da smo favoriti, ali ja ne. Liga je ovakva kakva jeste. Razlika između ekipa je mala, bez obzira na položaj na tabeli, moramo biti koncentrisani, na njihovom nivou borbenosti i duela i moramo nastojati da kroz igru probamo doći do pozitivnog rezultata - rekao je Ivković.

Pored Tomislava Ivkovića pred utakmicu sa Posušjem novinarima u Plavom salonu obratio se i prvotimac Plavih, Mate Crnčević.

- Mislim da kao ekipa rastemo, pa i ja kao pojedinac. Zadovoljan sam ovim dosadašnjim dijelom što smo pokazali, ali rastemo i usvajamo trenerove zamisli iz kola u kolo. U početku smo stvarali dosta šansi, ali kada ne pobijedite to ne izgleda idealno. Sada nam se protiv Tuzle otvorilo u 3-4 minuti utakmice i bilo je psihološki puno lakše nastaviti utakmicu - rekao je Crnčević, te dodao:

- U Posušju će biti puno teže nego protiv Tuzla Cityja. Protiv Tuzle je derbi, igrali smo na domaćem terenu, pred našim navijačima, koji nam daju 50% više snage. Igraćemo pred punim stadionom. Nedjelja je, jedan sat, lijepo vrijeme se očekuje. Ali, vidim i naši navijači dolaze, tako da ne sumnjam da će napraviti dobru atmosferu i da ćemo se osjećati kao da igramo na Grbavici.

Susret između Posušja i Željezničara igra se u nedjelju s početkom u 13 sati, uz direktan prijenos na platformi MojaTV.

Pravdu na ovom meču dijelit će Dragan Petrović iz Banje Luke.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.