Iz BIHAMK-a pozivaju vozače na oprez

objavljeno: 11.01.2018. u 08:09

Vlažan ili mokar kolovoz karakteriše stanje na putevima u većem dijelu BiH, a na brojnim dionicama učestali su odroni, javlja Anadolu Agency (AA). 

Zbog magle ili niske oblačnosti vidljivost je smanjena na putevima u kotlinama i uz riječne tokove, kao i ponegdje u višim predjelima.

Izdvajaju se pojedine dionice uz rijeke Savu, Lašvu i Bosnu, kao i područje Rostova (M-16.4 Novi Travnik-Bugojno), gdje je vidljivost smanjena na 50 metara.

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba savjetuju oprezniju vožnju i napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. 

  Najavljen je početak radova na polaganju kablova na magistralnom putu M-17 Konjic-Jablanica (tunel Lendava-motel Lendava). Mehanizacija će zauzeti jednu traku, tako da će vozila saobraćati usporeno.

Danas počinju radovi na deminiranju terena na magistralnom putu M-18 kod mjesta Olovske Luke, zbog čega se od osam do 15 sati mogu očekivati povremene obustave saobraćaja.

  Na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar saobraća se jednom trakom, a razlog je urušavanje potpornog zida.

 Zbog aktiviranih klizišta izmjenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-441 Karanovac-Turbe i R-454a Bratunac-Drinjača. 

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.