open-navfaktor-logo
search
Promjena plana
Iz Bordo kluba potvrđeno: Sarajevo neće putovati na pripreme u Antaliju
Fudbalski klub Sarajevo pripreme za proljetni dio sezone počeo je u ponedjeljak 11. januara prozivkom u Sarajevu.
17.01.2021. u 17:44
get url
text

Posljednja tri dana ekipa vrijedno trenira u Ljubuškom. Prva pripremna utakmica planirana je u srijedu 20. januara u Hercegovini, a povratak ekipe u Sarajevo je nakon susreta.

Iako je bilo planirano, Bordo tim neće putovati na pripreme u Tursku.

- Nakon što je u 2020. poduzet niz mjera u cilju sprečavanja širenja zaraze korona virusa klub je donio odluku da se završni dio priprema ove godine obavi u Hrvatskoj.

Uzimajući u obzir veliki broj zaraženih u Turskoj, te činjenicu da je lakše osigurati sigurno putovanje autobusima za igrače, stručni štab i drugo osoblje, uz lakšu kontrolu i poštivanje mjera pripreme će se umjesto u Antaliji obaviti u Umagu - saopćeno je iz FK Sarajevo.

Ekipa će u Umagu boraviti od 28. januara do 9. februara gdje će odigrati ukupno tri prijateljske utakmice. Prvi protivnik su Domžale (30. janura), potom slijedi duel sa Levskim iz Sofije (2. februara), te protiv Triglava (8. februara).

- Po povratku u Sarajevo planirana je još jedna prijateljska utakmica, a protivnik i termin odigravanja susreta bit će naknadno definisani - saopćili su FK Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.