Prijavili napadača

Iz inicijative Pravo na grad tvrde: Oručevića napao vozač gradonačelnika Bešlića

Objavljeno: 26.06.2019. u 18:53 Autor: A.B.Š.

U PU Mostar je danas obavljeno dodatno saslušanje, ali  i prepoznavanje napadača

Napad na aktivistu Mreže NVO i novinara Huseina Oručevića, na parkingu iza Gradske vijećnice u Mostaru, izvršio je lični vozač gradonačelnika Ljube Bešlića, tvrde u saopćenju iz inicijative Pravo na grad objavljenom na njihovoj Facebook stranici.

- Otišli smo u PU Mostar i prijavili da je napadač na Huseina Oručevića lični vozač gradonačelnika Ljube Bešlića - javili su iz spomenute inicijative.

Na ovaj potez su se odlučili, kažu iz budući da ni devet dana od napada na  Huseina Oručevića nadležni u PU Mostar nisu uspjeli identificirati napadača, a imali su na raspolaganju i snimak s video nadzora i najmanje dva svjedoka.

- Mi smo odlučili pomoći istrazi i otkriti identitet te osobe. Gospodin Ivan Zovko je ničim izazvan, javno vrijeđao i prijetio da će polomiti ruke i noge Oručeviću, te uputio i niz vulgarnih uvreda koje nisu za javnu objavu, te vodom uništio diktafon - naveli su.

U PU Mostar je danas obavljeno dodatno saslušanje, ali  i prepoznavanje napadača.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije