Tuga u Sarajevu

Iz Miljacke izvučen automobil i tijela četiri poginule žene

Objavljeno: 12.04.2019. u 20:29

U nesreći su poginule uposlenice OŠ "Kovačići" profesorica razredne nastave Lejla Sadiković, pedagogica Merima Balkić i higijeničarka Mina Kadrić, te Almina Ćorović, bivša direktorica škole

FOTO: KEMAL SOFTIĆ

Automobil sa tijelima dvije osobe stradale, nakon što se danas survao u kanjon Miljacke kod tunela Bulozi iznad Darive, na istočnom ulazu u Sarajevo, izvučen je večeras iz rijeke,  potvrdila je Feni glasnogovornica Policijske uprave Istočno Sarajevo Vesna Stokanović.

Podsjetila je da su prethodno izvučena tijela još dvije žene koje su bile u vozilu u momentu nesreće.

U potrazi i izvlačenju automobila i stradalih osoba učestvovali su pripadnici gorskih službi spašavanja iz Sarajeva i Foče, pripadnici Uprave Civilne zaštite RS-a, MUP-a RS i vatrogasci iz Sarajeva i Pala.

Stokanović je istaknula da su svi oni uložili maksimalne napore tokom ove akcije, budući da se radi o veoma nepristupačnom terenu i lošim vremenskim uvjetima.

Ova teška saobraćajna nesreća se dogodila kada je automobil sliznuo sa saobraćajnice u rijeku Miljacku.

U nesreći su poginule uposlenice OŠ "Kovačići" profesorica razredne nastave Lejla Sadiković, pedagogica Merima Balkić i higijeničarka Mina Kadrić, te Almina Ćorović, bivša direktorica škole. 

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije