open-navfaktor-logo
search
Čekaju zvaničnu odluku
Iz Mladosti poručili: Ako mislite da je sudija svirao kraj, varate se
Fudbalski savez Bosne i Hercegovine još nije zvanično potvrdio odluku Drugostepene komisije za licenciranje klubova, prema kojoj Mladost iz Doboja kod Kaknja nije dobila licencu za narednu sezonu Premijer lige BiH.
31.05.2021. u 22:51
get url
text

Iako se tim iz Kakanja na terenu izborio da i naredne sezone igra u elitnom razredu bh. fudbala, čini se kako se to neće desiti, te da će Radnik iz Bijeljene zauzeti njihovo mjesto.

VEZANI TEKST - Mladost ispada, Radnika ostaje u PLBiH: Mušija ne zna ništa o odluci Drugostepene komisije

U vrijeme kada smo danas kontaktirali predsjednika Mladosti Mensura Mušiju, prema njegovim riječim, u klub do tada nije stigla nikakva zvanična odluka, a ako je suditi po saopćenju kojim se oglasio klub sa MGM Farm Arene, čini se da je situacija identična.

- I ne, nisu nas vijesti, još uvijek nezvanične, obeshrabrile. Izlazila je ova ekipa na kraj sa mnogo toga, izaći će i sa ovim. Čekamo zvaničnu odluku od Drugostepene komisije, a ako bude negativna po nas, kao što su danas saopćili određeni mediji, a i razne osobe pisale po socijalnim mrežama odmah po završetku utakmice protiv Veleža, najavljujemo da odlučno idemo u pravnu borbu. I nećemo odustati, mi ne znamo drugačije! Pošteno, borbeno i sa obrazom, od prve minute do posljednjeg sudijskog zvižduka - poručili su iz Mladosti u svom saopćenju.

- Ako mislite da je sudija odsvirao kraj, varate se! Naš pravni tim iz jedine nam domovine čeka spreman, kao i naš internacionalni pravni tim za tužbu pri sportskom arbitražnom sudu CAS u Lausanni u Švicarskoj. Mnogi će se iznenaditi! Ukoliko budemo imali i druge dokaze, nećemo sprezati ni od legitimnih tužbi protiv bilo koga, dok se pravda ne istjera na čistac! Vidimo se na početku sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine! - poručili iz uprave FK Mladost Doboj Kakanj koji je danas igračima upriličio druženje za kraj sezone.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.