open-navfaktor-logo
search
Migranti
Iz prihvatnog centra Ušivak prebačene tri porodice migranata u Salakovac
U Salakovcu su puno bolji uvjeti za smještaj porodica pošto ovdje imamo više muškaraca koji su samci. Tako da iz sigurnosnih razloga bolje da se porodice relociraju odavdje na bolju lokaciju, rekao je Dražen Rozić, koordinator projekta za prihvatni centar "Ušivak" ispred IOM-a
30.10.2018. u 16:02
get url
text

Iz prihvatnog centra "Ušivak" kod Sarajeva danas su u Centar "Salakovac" kod Mostara premještene tri porodice, javlja Anadolu Agency (AA).

Radi se o trinaest osoba koje su u poslijepodnevnim satima s dva kombija krenule na put prema "Salakovcu". To je njihova odluka, jer je centar kod Mostara prihvatljiviji za porodice s djecom.

Dražen Rozić, koordinator projekta za prihvatni centar "Ušivak", ispred Međunarodne organizacije za migracije (IOM), izjavio je za AA da je bolje da su porodice na drugim lokacijama. 

-U Salakovcu su puno bolji uvjeti za smještaj porodica pošto ovdje imamo više muškaraca koji su samci. Tako da iz sigurnosnih razloga bolje da se porodice relociraju odavdje na neku bolju lokaciju - pojasnio je Rozić.

Centar u Salakovcu je prihvatio migrante prije više od pet mjeseci. Broj migranata, koji tu borave, mijenja se iz dana u dan. Mnogi od njih tu će provesti i zimu. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.