open-navfaktor-logo
search
Nakon večere
Iz sportskog kampa: Djeca na KCUS-u zbog stomačnih tegoba
Majka dječaka koji je također boravio u kampu sa rukometnim klubom kazala je kako djeca nisu prenoćila sa ostatkom svog tima već su odvedeni u bolnicu
22.08.2019. u 10:25
get url
text

Deset dječaka iz Sarajeva i nekoliko djevojčica iz Slovenije koji su boravili u Sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići su se nakon večere požalili na stomačne tegobe.

Djeca su nakon toga primljena na KCUS gdje su zadržani na promatranju. Kako nezvanično saznajemo djeci će biti izvršene pretrage kako bi se utvrdilo šta je dovelo do zdravstvenih problema djece.

Majka dječaka koji je također boravio u kampu sa rukometnim klubom kazala je kako djeca nisu prenoćila sa ostatkom svog tima već su odvedeni u bolnicu.

Njen dječak nije imao značajnijih problema, mada kaže da je i njega bolio stomak. Umjesto još dva dana ostala djeca se vraćaju danas u 12 sati u Sarajevo.

Amer Čulov, iz SRC "Ajdinovići" kazao je za Faktor kako je na večeri bilo 300 gostiju na noćenju, a da se petero djece tokom noći javilo sa stomačnim tegobama.

- Djeca su oko šest ujutro odvezena u DZ Olovo, nakon toga javilo se još šestero djece sa istim problemima te smo i njih odvezli u dom zdravlja sa simptomima proljeva i povrćanaj. To je mali uzorak da bismo mogli reći da je uzrok trovanje. Djeca su prebačena na KCUS. Mi oko 12 sati očekujemo posjetu kantonalne inspekcije iz Zenice i čekamo rezultate sa KCUS-a o tome šta je uzrok i kakvo je stanje djece – pojasnio je Čulov, dodajući kako su mogući brojni razlozi za takvo stanje djece poput prejedanja, pijenja hladnih sokova ili sunčanice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.