open-navfaktor-logo
search
Najmlađa partija u RS
Iz SPS-a odgovorili zašto nisu potpisali sporazum sa SNSD-om: Nismo ga ni pročitali
Iz Socijalističke partija Srpske (SPS) danas su saopćenjem odgovorili zašto nisu potpisali koalicioni sporazum za Banju Luku sa strankama okupljenim oko SNSD-a.
16.11.2020. u 16:24
get url
text

Tvrde da nisu bili u prilici ni da ga prvo pročitaju, te da se ne bave kalkulacijama, ali da treba sačekati zvanične rezultate Lokalnih izbora.

- Kao najmlađa partija u RS, SPS je postigla odličan rezultat na Lokalnim izborima, gdje po nezvaničnim rezultatima imamo 45 odbornika i preko 30.000 glasova - navela je Andrea Dorić, generalni sekretar SPS-a.

Ocjenjuje da su za osam mjeseci postojanja ostvarili "fantastičan rezultat", a od potpisnika tzv. Vidovdanske koalicije u Banjoj Luci, koja je podržala Igora Radojičića (SNSD), drugi su po snazi.

- SPS je čvrsto opredijeljen da Banja Luka nastavi rast i razvoj i da ide naprijed. Što se tiče novog koalicionog sporazuma, SPS ne vidi nikakvu prepreku potpisivanju, s tim da ni rukovodstvo ni Gradski odbor SPS nisu bili u prilici ni da pročitaju ni da potpišu pomenuti sporazum. Ne bavimo se kalkulacijama, nego namjeravamo da sačekamo zvanične rezultate Lokalnih izbora, a do tada, apelujemo na ostale političke subjekte da se uzdrže bespotrebnih nervoznih i ishitrenih postupaka i izjava, te da energiju usmjere u analizu svojih rezultata i rada svojih izbornih štabova - istakla je Dorić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.