Izbacite kadu - ubacite tuš, sve za samo jedan dan

Objavljeno: 18.04.17 u 13:53

Užurban način života mlađe populacije i teža pokretljivost kod osoba starije životne dobi, glavni su motivi odabira tuš-kabine umjesto klasične kade u kupatilu.

Prednosti tuš prostora su mnogostruke
Prednosti tuš prostora su mnogostruke

Najveća vrijednost zasniva se na činjenici da je većini ljudi puno jednostavnije i praktičnije koristiti tuš-prostor i u kratko vrijeme obaviti dnevnu higijenu. Pritom su, kod starije populacije, kade uglavnom nepristupačne i bez tuđe pomoći gotovo neupotrebljive. Ako tome dodamo i činjenicu da se, prema istraživanjima, najveći broj nezgoda ljudima događa  u njihovom domu - od toga čak 70 posto u kupatilu, zamjena kade za tuš-prostor je vrlo prihvatljivo i logično rješenje, kojim je moguće spriječiti takve neželjene situacije.

Najveća prepreka u ideji zamjene kuptilskih kada tuš-prostorom, ljudima predstavlja vrijeme trajanja samog pothvata. Uobičajeno je da takvi zahtjevi iziskuju veći broj različitih majstora: čišćenje, nemogućnost korištenja kupatila i inkomodiranje ukućana na duži vremenski period. Stoga je najveća prednost i garancija izvedbe, prethodni dogovor s investitorom i analiza postojećeg stanja. Zamjena ležeće kade tuš-prostorom obavlja se doslovno u jednom danu!

To znači da se ukućani vrlo brzo mogu koristiti svojim kupatilom. Za vrijeme radova bit ćete lišeni bilo kakve nečistoće i prašine u cijelom stambenom prostoru. Dobro ustrojena firma u kojoj rade vrsni znalci vodoinstalaterskih i montažnih radova s lakoćom, najzahtjevnije izazove pretvaraju u stvarne mogućnosti.

Usluga prenamjene u tuš-prostor podrazumijeva: demontažu i odvoz postojeće ležeće kade i šute, montažu niske tuš kade na unaprijed pripremljeno postolje, posebne pločice i stvaranje novog tuš-prostora, montažu električnog bojlera, montažu zaštite od špricanja vode u izvedbi štanga i zastor, fiksnu staklenu stijenu, staklenu stijenu sa kliznim vratima, sav pribor za montažu te puštanje u upotrebu.

Naizgled složeno, ali je izvodljivo i mnogo jednostavnije. Oni koji su to uradili znaju prednosti tuš-prostora nad klasičnom kadom.