Drama kod Pelješca

Izbio požar na luksuznoj jahti

Objavljeno: 07.09.2018. u 14:12

S veće jahte, na kojoj je izbio požar u Dubrovačkom primorju, jutros je spašeno 13 putnika i članova posade

Požar na jahti kod Pelješca

FOTO: Lučka kapetanija Dubrovnik

U Dubrovačkom akvatoriju došlo je jutros do požara na jednoj većoj jahti koja plovi pod malteškom zastavo, s koje je upućen poziv u pomoć. U trenutku požara na luksuznoj jahti "Kanga", dugoj 40 metara, nalazilo se devetero putnika te četvero članova posade.

Odmah po dojavi kapetana u 8.22 sati na teren kod Malog Vratnika, na jugoistočnoj strani otoka Pelješca, izašli su službenici Lučke kapetanije Dubrovnik. Pri pozivu u pomoć, zapovjednik broda izvijestio je i kako je u brodskim spremnicima ostalo oko 40 tona pogonskog goriva te su angažirani i vatrogasci, javlja Net.hr.

Po dolasku na mjesto događaja, putnici i posada odmah su evakuirani te su otplovili na sigurnu udaljenost, dok su vatrogasci poduzeli protupožarne mjere te osiguravaju morsku površinu u slučaju onečišćenja, uslijed eventualnog istjecanja pogonskoga goriva.

Izvor:   Net.hr

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije