open-navfaktor-logo
search
Idealnih 11
Izbor Faktora: Ovo je najbolji tim 10. kola Premijer lige BiH
Deseto kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine ponudilo je ukupno 16 golova. Najefikasniji mečevi odigrani su u Doboju kod Kaknja i u Mostaru. 
06.10.2020. u 20:43
get url
text

Na MGM Farm Areni Mladost je s 3:2 savladala Radnik, dok je identičnim rezultatom Sarajevo Pod Bijelim brijegom nadigralo Zrinjski.

Poslije dva vezana domaća poraza Željezničar je s 1:0 savladao Tuzla City, a pobjedu Plavima osigurao je pogodak iskusnog Samira Bekrića.

Sportska redakcija portala Faktor.ba odabrala je tim kola:

Filip ERIĆ, Ivan MILIĆEVIĆ, Samir BEKRIĆ (FK Željezničar): Dva vezana domaća poraza izabranici Amara Osima prekinuli su minimalnom pobjedom nad Tuzla Cityjem. Filip Erić je u nekoliko navrata odličnim reakcijama uspio sačuvati svoju mrežu, a ponio je i epitet igrača utakmice prema izboru kolega koji su pratiti meč na stadionu Grbavica. Ivan Milićević, kojeg Osim koristi i na mjestu stopera, odradio je dobar posao na lijevom beku. Njegov pogodak poslije silovitog udarca iz velike udaljenosti spriječila je odlična intervencija Azira Muminovića. Važnu pobjedu pred početak reprezentativne pauze Željezničaru je donio Samir Bekrić u 63. minuti. Iskusni veznjak imao je i u prvom poluvremenu jednu odličnu priliku, no tada je okvir gola spasio goste.

Amar BEGANOVIĆ (FK Sloboda): Iako mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, kapiten Slobode i njen desni bek Amar Beganović već odavno djeluje kao pravi rutiner. Golom u 34. minuti načeo je mrežu Olimpika, protiv kojeg je Sloboda slavila s 2:0 i tako stigla do četvrte ovosezonske pobjede.

Amer DUPOVAC, Amar RAHMANOVIĆ (FK Sarajevo): Derbi kola pripao je fudbalerima Sarajeva. Činjenica da nije igrao protiv Celtica, zbog isključenja protiv Budućnosti, kao da je dodatno motivisala Amara Rahmanovića da Pod Bijelim brijegom odigra partiju na visokom nivou. Veznjak Sarajeva odlično je "ukrao" loptu, a potom i asistirao za izjednačenje Sarajeva (1:1). Iako je odbrana bh. prvaka kapitulirala dva puta, Amer Dupovac je na svojim plećima uspješno iznio veći dio defanzivnih zadataka.

Đorđe MILOJEVIĆ (FK Borac): Borac je neprikosnoven kada je riječ o susretima na domaćem terenu. Iz šest mečeva na Gradskom stadionu u Banjoj Luci imaju šest pobjeda. Iako se nakon pobjede nad Veležom mnogo govorilo i pisalo o suđenju Miloša Gigovića, dobra partija Milojevića svakako nije prošla neopaženo. U prilog defanzivcu Borca ide i podatak da je ekipa Vlade Jagodića primila tek jedan pogodak u domaćim susretima.


Amer HIROŠ, Nedim HADŽIĆ (FK Mladost):
Da kojim slučajem biramo igrača kola, onda bi kapiten Mladosti sigurno bio glavni kandidat za to priznanje. Sa dva gola i asistencijom nekadašnji omladinac Željezničara vodio je ekipu iz Doboja kod Kaknja do treće pobjede u ovoj sezoni. Upravo nakon asistencije Hiroša Nedim Hadžić je načeo mrežu Radnika, a još jedno odlično proigravanje svog kapitena koje je prethodilo vodećem golu nije uspio realizovati. Hadžić je ove sezone postigao tri pogotka, a zanimljivo da svaki put kada se upisao u strijelce, Mladost nije poražena.

Dino ĆORIĆ (NK Široki Brijeg): Kapiten kluba sa Pecare odlučio je pobjednika u domaćem okršaju protiv Krupe. Go u 15. minuti donio je tri bova boda ekipi Tonija Karačića zahvaljujući kojima će reprezentativnu pauzu provesti na četvrtoj poziciji, s bodom manje od trećeplasiranog Željezničara.

Nemanja BILBIJA (HŠK Zrinjski): Dva gola kapitena Zrinjskom nisu bila dovoljna da izbjegnu poraz u derbiju sa Sarajevom. "Panenkom" je kapiten Plemića odlično otvorio susret za svoj tim, drugim golom ih je vratio u egal, a odlična intervencija Vladana Kovačevića i "saradnja" sa stativom spriječila je hat-trick ofanzivca mostarskog tima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.